Bruidsboeket Verloven-Trouwen.nl

Trouwlocaties in Groningen

’t Waarhuis - Aduarderzijl


Het 3 eeuwen oude Waarhuis (sluiswachterhuis) staat op één van de mooiste plekjes in de provincie Groningen. Op de kruising van het in de 14e eeuw gegraven Aduarderdiep en oorspronkelijke Reitdiep, één van de oudste nog bestaande meanders in Europa.

Aanvankelijk in gebruik als rechtshuis (scheppershuis) later dienst doende als sluishuis, café en kleinveebedrijf, is het sinds enige jaren omgetoverd tot een klein cultuurparadijsje, waar exposities, concerten en kleinkunst voorstellingen plaatsvinden.
Tevens is het “het huis der gemeente” (Winsum) alwaar huwelijken voltrokken kunnen worden, al of niet
met een glaasje champagne of een heuse bruidstaart e.d.

’t Waarhuis
tel./fax 0594 - 62 18 84
e-mail
www.waarhuis.nl

 


Landgoed Fraeylemaborg - Slochteren


De Fraeylemaborg te Slochteren is gelegen op een landgoed dat in hoofdzaak dateert uit de 19e eeuw. Het park is aangelegd in Engelse landschapsstijl. Hierbij zijn restanten van de formele barokke aanleg bewaard gebleven, zoals de karakteristieke middenas.
Op het voorterrein staat het schathuis waarin nu een restaurant is gevestigd. Er tegenover staat het koetshuis, momenteel in gebruik als galerie. Achter het koetshuis staat de orangerie waarin de kuipplanten ’s winters onderdak vinden.

De borg werd in de middeleeuwen als steenhuis gesticht en groeide uit tot een imponerend gebouw met invloedrijke bewoners. De laatste adellijke bewoners verkochten de borg in 1972 aan de Gerrit van Houten Stichting. Na restauratie werd de Fraeylemaborg museum.

Naast stijlkamers worden er ook vertrekken benut voor exposities. De Grote Zaal wordt gebruikt voor concerten en ontvangsten, terwijl de Kleine Zaal in gebruik is als trouwzaal. In de Fraeylemaborg worden jaarlijks zo’n 200 huwelijken gesloten.
Dit betreft alle huwelijksvoltrekkingen vanuit de gemeente Slochteren en daarnaast een ruim aantal zogenaamde gasthuwelijken. Vanuit het hele land kiezen bruidsparen deze fraaie locatie voor hun “grote dag”.

De huwelijksvoltrekkingen vinden plaats in de Kleine Zaal van de borg, een mooi vertrek met grote vensters die uitzicht geven op het park. Een groot staatsieportret van Queen Mary Stuart uit 1691 hangt
boven de haard. In dit vertrek is plaats voor ongeveer 40 gasten.

Landgoed Fraeylemaborg
tel. 0598 - 42 15 68
fax 0598 - 42 30 45
e-mail
www.fraeylemaborg.nl
 


Huize ter Marse - Stadskanaal


Trouwen in een sfeervolle omgeving? U kunt uw huwelijk in Huize ter Marse laten voltrekken.
Op verzoek verzorgen wij daarbij een passend koffie- of champagne-arrangement.
Huis en tuin lenen zich bovendien uitstekend voor een bijzondere trouwreportage.

Huwelijken worden voltrokken door een ambtenaar van de gemeente Stadskanaal.
Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend langskomen om de intieme trouwzaal te bekijken en uw wensen te bespreken.

Huize ter Marse
tel. 0599 - 61 26 49
e-mail
www.streekhistorischcentrum.nl

 
 

©Verloven-Trouwen.nl - Home - Groningen - Trouwen op het water