Bruidsboeket Verloven-Trouwen.nl

Trouwlocaties in Noord-Holland

De Slotkapel - Egmond aan den Hoef


De Slotkapel in Egmond aan den Hoef is een van de meest geliefde trouwlocaties van Noord-Holland.

Dit 13de eeuwse nationale monument ademt de sfeer van rijke historie en cultuur. De Slotkapel werd in 1229 gebouwd door Willem I van Egmond. Het geslacht Van Egmond was een rijk en machtig geslacht met nazaten in veel Europese koningshuizen, waaronder ons eigen koningshuis.

Het uurwerk in de 17de eeuwse toren is een ontwerp van Christiaan Huygens, het orgel uit 1898 is volledig gerestaureerd en de uitmuntende akoestiek laat alle muziek hemels klinken. Lopend over de eeuwenoude vloer in het licht dat door de gebrandschilderde ramen lijkt te worden omgetoverd, doet je beseffen dat jouw dag plaatsvindt op een unieke plek.

De Slotkapel is één van de vaste trouwlocaties van de gemeente Bergen en leent zich ook uitstekend voor het aansnijden van de bruidstaart, de toost met champagne en een receptie op de kasteelruïne. Wij kunnen aan al je culinaire wensen voldoen.
De kasteelruïne en het strand vormen een mooie achtergrond voor de fotoreportage.

Kortom: de historische Slotkapel in Egmond aan den Hoef is de ideale locatie om in stijl te trouwen.

www.slotkapel-egmond.nl
 

De Slotkapel

De Slotkapel - receptie

De Petruskerk - Amsterdam


Trouwen in de Petruskerk
 
Omgeven door hoge kantoren van Teleport pronkt de Petruskerk als een romantische oase aan de Spaarndammerdijk.
Rond 1450 gebouwd, verwoest in  1572 door de Watergeuzen en weer opgebouwd in 1578 is de Petruskerk vandaag de dag voor velen het decor van “de mooiste dag van hun leven”.
Na de laatste grote restauratie is het kerkje net als vroeger weer het bruisende middelpunt van het “dorpje” Oud-Sloterdijk.

U kunt er o.a. trouwen, zoals de grootouders van Vincent van Gogh dat hier deden.
De Petruskerk is één van de weinige trouwlocaties in Amsterdam waar u al dan niet aansluitend op de huwelijksvoltrekking een receptie, een diner en/of feest kunt geven. Dit kan verrassende en onverwachte mogelijkheden bieden.
Op verzoek wordt de rode loper uitgerold, de torenklok geluid en de vlag voor u gehesen.

De Petruskerk
tel. 020 - 682 19 10
fax 0299 - 68 41 30
www.oudsloterdijk.nl
 


Stichting Electrische Museumtramlijn Amsterdam - Amsterdam


Trouwen in de tram

Sinds juni 2000 is het mogelijk om in de tram te trouwen. De ambtenaar van de burgerlijke stand stapt aan boord om u en uw partner tot ‘tramstel te koppelen’.
De museumtramlijn biedt u een basispakket waarbij de trams, inclusief trampersoneel, twee uur tot uw beschikking staan.
De tram is aangewezen als ‘Huis der Gemeente’ in het stadsdeel ZuiderAmstel.

Mocht u ook andere wensen hebben dan zullen wij u daarbij graag adviseren, ook over catering, fotografie, locaties voor recepties en ritten door de Amsterdamse binnenstad.

St. Electrische Museumtramlijn Amsterdam
e-mail
www.museumtram.nl

 


Museum Broeker Veiling - Broek op Langedijk


Sluit uw huwelijk in de oudste groenteveiling ter wereld: De Broeker Veiling.

In het afmijnlokaal van het museum worden huwelijken voltrokken. Deze veilingzaal uit 1912 ademt de sfeer van toen, met zijn eenvoudige houten bankjes en de Jugendstil-elementen.  De veilingklok uit 1903 vormt als topstuk het schitterende decor voor een geslaagde plechtigheid.

De ambtenaar van de burgerlijke stand spreekt het aanstaande echtpaar toe vanaf de plaats waar zich normaal gesproken de veilingmeester bevindt. Het bruidspaar wordt binnengevaren op een houten tuinderschuit. Veel letterlijker kan het huwelijksbootje niet worden uitgebeeld! Het veilinglokaal is uniek in zijn soort en daarom de meest originele locatie die denkbaar is.

Tip: Maak, aansluitend op de huwelijksvoltrekking, een rondvaart! Museum Broeker Veiling heeft een gesloten boot (tot max. 65 personen) en een open boot (tot max. 30 personen). Een glas champagne aan boord behoort tot de mogelijkheden.
Uw diner, receptie en feest kan moeiteloos plaatsvinden in de Broeker Veiling. Het restaurant kan tot 250 personen herbergen.

Museum Broeker Veiling
tel. 0226 - 31 38 07
fax 0226 - 31 83 04
e-mail
www.broekerveiling.nl

 


Romantik hotel restaurant ’t Jagershuis - Ouderkerk aan de Amstel


Een dag om nooit te vergeten.....
Uw trouwdag. Een dag vol liefde, genegenheid en indrukken die je een heel leven bijblijven. Het is voor ons een grote eer daaraan een bijdrage te kunnen leveren. In de romantische entourage van ons monumentaal pand aan het water, krijgen u en uw gasten onze onverdeelde aandacht.

Het ja-woord in ’ Jagershuis
Het is sinds begin 2005 mogelijk om elkaar het ja-woord te geven in ’’t Jagershuis. Daarmee gaat een wens van vele aanstaande bruidsparen en ons zelf in vervulling. De Amstelzaal biedt een fantastische entourage om burgerlijk huwelijk te voltrekken.

Wij denken graag met u mee
Het is mogelijk uw gasten of uzelf, per boot te brengen en/of te halen van of naar ’t Jagershuis.
Wij helpen u graag verder met de organisatie en invulling van de muziek, bruidsreportages, decoraties, vervoer en alle andere bijkomende zaken die u maar wenst. Met mooi weer is onze binnentuin aan het water natuurlijk bij uitstek geschikt voor openlucht feestelijkheden.

Romantik hotel restaurant ’t Jagershuis
tel. 020 496 20 20
fax 020 496 45 41
e-mail
www.jagershuis.com

 


Kasteel-Museum Sypesteyn - Loosdrecht


Het sfeervolle Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht biedt een unieke en zeer romantische locatie om de huwelijksdag onvergetelijk te maken. De trouwzaal is geheel in 17e eeuwse stijl ingericht en biedt plaats aan maximaal 50 personen.
Elke vrijdag vinden er huwelijkssluitingen plaats en iedere zaterdagmorgen.

De tuinen van het kasteel zijn eveneens in oude stijl aangelegd met vele bijzondere boomsoorten, een slottuin en een doolhof. Deze tuinen lenen zich uitstekend voor het maken van een zeer romantische trouwreportage. Indien er op het kasteel getrouwd wordt, krijgt het bruidspaar de gelegenheid om de trouwreportage gratis in de tuinen van het kasteel te maken.
Voor de bruiloftsgasten is het mogelijk om een rondleiding door het museum te volgen, bijvoorbeeld gedurende de bruidsreportage.

In de gewelfde theehuiskelders en op het zonnige terras is er gelegenheid om een receptie te houden met bijvoorbeeld bruidstaart en champagne voor een gezelschap van maximaal 50 personen. Ook kan de cateraar een lunch, koffietafel, high-tea, diner of een buffet verzorgen.

Kasteel-Museum Sypesteyn
tel. 035 - 582 32 08
e-mail
www.sypesteyn.nl
 
 

©Verloven-Trouwen.nl - Home - Noord-Holland - Trouwen op het water